3 semne ca adolescentul tau se invarte in anturaje nepotrivite

Orice parinte se ingrijoreaza din cauza ca unul dintre copiii sai ar putea sa intre in anturaje nepotrivite in perioada adolescentei. Grijile incep sa apara atunci cand apar schimbari in comportamentul copilului, cand comunicarea nu mai este aceeasi, cand incepe sa apara inchiderea in propria persoana.

Influenta pe care o are un anumit mediu in cresterea si dezvoltarea copilului poate fi totala. Pentru ca acesta nu are inca formata o personalitate, oricand poate fi atras intr-un anturaj nepotrivit. Unii pot dezvolta pasiuni care nu sunt nicidecum spre zidirea lor, spre conturarea unui profil stabil, a unor atitudini potrivite. In cazul unora apare negarea, atunci cand nu este cazul. Exemple in acest sens pot fi enumerate la nesfarsit. Fiecare parinte stie insa, ori cel putin simte, cand copilul sau prezinta schimbari de comportament.

Unii nu stiu cum sa procedeze, cum e mai potrivit sa reactioneze in astfel de cazuri. Sunt si situatii in care banuielile sunt nefondate si neadevarate, insa cum poti ajunge la concluzia asta? Este ideal a descoperi pe cont propriu asta, inainte de a purta ÔÇ×conversatiaÔÇŁ cu copilul.

Iti venim in intampinare in acest caz cu cateva exemple ce vizeaza semne care confirma teama parintilor. De asemenea, iti punem la dispozitie servicii profesionale pentru a verifica conduita minorilor. Un specialist ÔÇô detectiv privat, va tine sub observatie copilul in timpul liber, pentru a te pune in tema legat de anturajul in care copilul isi petrece timpul. Iata mai departe cateva semne care ar trebui sa te puna pe ganduri.

  1. Apare neincrederea in sine

Atunci cand simti nesiguranta copilului tau, este clar ca ceva il preocupa. La varsta adolescentei, multi copii incep sa se indoiasca de ei, de calitatile pe care le au, de capacitatea de a rezolva task-uri, de a promova la materiile care le ridica dificultati si asa mai departe. Rolul parintelui in acest caz este de a incerca sa il ajute pe acesta sa isi construiasca o stima de sine corespunzatoare. Viata va fi mereu despre provocari si dificultati vor aparea adesea. Totul tine de atitudinea cu care fiecare le intampina, iar in cazul adolescentilor este foarte importanta gestionarea corespunzatoare a emotiilor. Acestea il vor forma ca si adult.

  1. Este mai mereu agitat

Un semn ca ceva este in neregula cu copilul este faptul ca aceasta este tot mai agitat, pus pe ganduri. Atunci cand acesta intarzie tot mai mult acasa, cand nu iti povesteste nimic despre ziua lui, este normal sa incepi sa te preocupi.

Recomandarea noastra este sa afli care sunt motivele pentru care exista aceasta stare de agitatie. Cum? Un detectiv iti va pune copilul sub supraveghere si iti va furniza informatiile pe care le obtine in acest sens. Mai departe vei sti care este motivul pentru care copilul are un anumit comportament, vei sti cum sa il ajuti, in ce maniera sa abordezi situatia.

Trebuie sa inveti sa ii acorzi dragostea si sprijinul tau astfel incat acesta sa nu interpreteze totul gresit. Unii copii vor sa stie ca sunt in control, ca pot lua deciziile pe care le doresc, desi sunt minori si nu cunosc desigur toate aspectele vietii.

  1. Incepe sa iti ascunda lucruri

Se intampla in cazul multor adolescenti sa apara secrete fata de parinti. Acestia devin mai retrasi, iar asta se datoreaza de cele mai multe ori faptului ca noii prieteni au influenta asupra gandirii lor, asupra felului de a privi lucrurile, asupra perceptiei despre ce ar trebui sa presupuna perioada adolescentei.

Desigur ca si altele pot fi semnele care sa tradeze nelinistea copiilor, faptul ca acestia au intrat intr-un anturaj nepotrivit. Indiferent de problema, iti stam la dispozitie cu servicii profesionale, care sa te ajute sa inlaturi orice banuiala.

Articole Similare