Mituri si stereotipuri cu care se confrunta detectivii

De-a lungul timpului, au tot existat scenarii si aspecte ce au roit in jurul subiectului legat de detectivii particulari. Unii din necunostere, altii din neincredere, au facut sa para ca acest job este ca desprins din filme. De aceea au si aparut tot felul de controverse, mituri si situatii controversate legate de acest domeniu. Suntem insa dovada vie ca lucrurile nu stau chiar asa.

Dintre aspectele deja comune cu care se confrunta detectivii, mentionam si cele asupra carora insistam cel mai adesea in relatia cu cei interesati de serviciile noastre:

Detectivul va intra in viata intima si va descoperi secrete

Voi fi nevoit sa ii povestesc anumite aspecte intime? Va trebui sa stie si cele mai ascunse secrete ale mele? Astfel de intrebari sunt poate la ordinea de zi. Alegerea de a colabora cu un detectiv presupune de altfel si o asumare, inca de la bun inceput. Insa pe acesta nu il va interesa toata viata ta, ci doar ceea ce este strict legat de subiectul investigatiei.

Desigur ca dispunem de un contract semnat de cele doua parti, in care ne asiguram ca include si o clauza a confidentialitatii. Nu am putea colabora altfel; deci orice client al nostru trebuie sa stie ca un detectiv nu va patrunde in viata lui fara un acord, ca nu il va interesa aspectele personale, ci se va folosi de informatii numai in scop profesional, de a investiga.

Detectivul urmareste o persoana si are doar avantajul de a nu fi cunoscut

Daca esti din categoria celor care au impresia ca a urmari o persoana presupune doar avantajul ca subiectul nu te cunoaste cat sa te depisteze in aria sa vizuala, te inseli amarnic. Sa fii detectiv in actiune presupune de multe ori chiar si o munca statica, de asteptare, ore in sir. Imagineaza-ti rabdarea necesara.

Presupune tact, cunostinte, aplicare de tehnici pentru ca persoana urmarita sa nu aiba nicio banuiala. Poate fi chiar vorba de o persoana precauta care poate ca se asteapta sa fie urmarita, deci va incerca sa depisteze o astfel de incercare. Detectivul are misiunea de a se face nevazut si totusi de a fi acolo unde trebuie, observand ce trebuie. Acum nu mai pare atat de usor, nu?!

De preferat sa fie un detectiv local pentru ca este mai avantajos

De fapt, atunci cand cineva este in cautare de un detectiv competent, acesta nu trebuie sa se limiteze la locatie. Spre exemplu, noi cei de la Detectiv Premium suntem deschisi la colaborari de orice fel, indiferent de judet, oras.

Un detectiv bun este onest, are experienta pe teren, are atestat, are rabdare si integritate. Este de asemenea responsabil si are referinte, recomandari bune. Asadar prea putin va mai conta locatia sa. In plus, unii considera un avantaj ca detectivul ales sa fie din alt oras, intrucat sansele de a fi recunoscut sunt tot mai mici.

Cu ce ma ajuta un detectiv daca nu sunt inca hotarat/a?!

Exista si cei care au o neincredere in ei insisi in primul rand. Sunt cei carora le este parca teama sa actioneze. Putem sa le fim alaturi indirect. Din momentul in care finalizam investigatia, realizam si un dosar cu informatii si dovezi. Acestea sunt mai apoi inmanate solicitantului si este decizia acestuia ce alegeri va face mai tarziu.

Un detectiv, prin munca depusa, poate oferi dovada de necontestat a unei situatii. Va ajuta pentru ca va deschide ochii, va dezvalui adevarul si va fi cel care pune in tema despre corectitudinea si valorile umane ale unor persoane.

Cat despre hotararea de a incepe o astfel de investigatie, va oferim consultanta gratuita. Poate tocmai intalnirea cu un detectiv va va incuraja sa porniti pe acest drum.

Detectivul este de regula o ultima solutie cand pe cont propriu nu se poate descoperi mare lucru. Afla daca ar fi benefic in cazul tau sa incepi o colaborare cu un detectiv; te asteptam si pe pagina oficiala cu informatii mai detaliate.

Articole Similare