Ochii din umbra – grija parintilor cu privire la conduita copiilor

In lumea moderna si actuala, parintii si-au gasit variante distincte de a urmari activitatea copiilor. Tentatiile sunt mai mari, controlul asupra acestora este mai greu si grija constanta ce ii caracterizeaza ii va determina sa apeleze la noi, pentru o investigatie in care personajul principal este chiar al lor copil.

Acesta pare sa fie un subiect usor delicat, sensibil si trebuie abordat ca atare. Intelegem ca atunci cand vine vorba de copiii lor parintii sunt cu nervii intinsi la maximum. Ba chiar de multe ori isi neaga singuri un adevar presupus sau intuit, din dorinta de a sti ca inocenta copilului lor a ramas aceeasi. Intocmai pentru ca nu se pot detasa de ceea ce inseamna dragostea fata de copil si pentru a fi mai rational, in a depista din timp unele probleme, acestia apeleaza la serviciile noastre de investigatie.

Ce va determina sa veniti la noi

Primele semne care apar sunt un soi de ruptura in relatia dintre copil si parinte. Cel care parea prietenos si deschis pana la un moment dat se schimba la 180˚. Intervin discutii, parintele insista pentru a obtine informatii si pentru a incerca sa inteleaga ce se intampla, care este cauza, insa nu face altceva decat sa puna mai multa presiune asupra copilului.

Oricata disponibilitate si prietenie exista intre parinti si copii cei din urma au nevoie de o doza de maturitate pentru a intelege beneficiile unei astfel de relatii. Ceea ce la capitolul de adolescenta este mai greu.

De asemenea, riscurile existente si posibile situatii ce cresc indoielile ii fac pe parinti sa devina mai alerti. Nu pot insa sa fie ei insisi detectivi, asadar prefera mai degraba un profesionist. Unii se tem de anturaje gresite, de consum de substante nepotrivite, de tentatii ale unor vicii si de o conduita imorala din toate punctele de vedere. Ceea ce tinerii constientizeaza altfel este si ceea ce ii poate afecta pe termen lung si din diferite puncte de vedere. Nu numai imaginea lor insa si asocierea cu numele lor in cadre nepotrivite pot fi motive pentru care in viitor nu mai pot intreprinde anumite actiuni.

Cade in sarcina unui parinte sa se gandeasca si la consecinte; asadar din ideea de a-l ajuta atat pentru preventie, cat si pentru corectie, pentru a readuce tanarul pe drumul cel bun o investigatie este preferata.

Cu ce va putem ajuta

In primul rand, va punem la dispozitie consilierea gratuita. Acest lucru poate fi inca un moment in care sa va demonstrati convingerea de a urma acest drum.

In al doilea rand, va ajutam cu serviciul in sine de verificare a conduitei minorilor. Acesta prespune, dupa caz, o investigatie facuta cu tact si la distanta sau poate chiar infiltrarea intr-un anumit cerc de persoane. Putem investiga sau doar supraveghea minorul; astfel de detalii vor fi oferite de catre parinte si dupa ceea ce considera acesta ca trebuie realizat.

Scopul va fi acela de a realiza un raport complet, cu date si probe. Poate fi un mic pas ce face marea diferenta pe termen lung. Sa ne gandim ca pe masura ce se descopera spre exemplu consumul de substante interzise, sunt mai multe sanse de a stopa un astfel de drum. Cu cat mai repede se descopera un adevar, cu atat sunt mai multe sanse de a gasi si calea potrivita de a-l ajuta sa isi revina.

Nimic nu consuma mai mult din grija unui parinte ca ceea ce tine de cresterea si educarea copilului. Va fi in stare sa ajunga pana in panzele albe pentru el insa cand se impune acestuia, fara o baza solida si in cunostinta de cauza, ar putea cauza chiar o indepartare dureroasa. Asadar de preferat sa investigam inainte de toate, pana la a sari la concluzii. Va asteptam si in cadrul paginii noastre pentru detaliile acestui subiect.

Articole Similare