Portretul angajatului român – la ce să te aștepți atunci când faci angajări

A cui să fie vina pentru cum se desfășoară lucrurile în țara asta în mediul privat? A angajatorului? A angajatului? Cumva, în multe dintre situații, vina se împarte la doi. Toată lumea trage spre binele său, fie că vorbim de angajatori sau angajați, însă câteodată, vorba românului, se calcă pe cadavre pentru binele propriei persoane.

Astăzi vorbim despre portretul angajatului român ce pare ca a devenit universal în 90% din cazuri. Vei afla de la noi, experți în domeniul investigațiilor, cum să îți ferești pielea de angajații cu rele intenții, dar și cum poți fi un exemplu pentru ei. Nu uita că la noi poți apela oricând dorești să afli conduita angajaților.

Cât de sincere sunt informațiile din CV-urile de angajare?

Înșelătoria este la ea acasă în momentul de față. Se pare că aceasta s-a mutat și în cadrul informațiilor din CV-urile de angajare. Tot mai mulți români care își caută un loc de muncă nu doar că nu se descurcă să întocmească un CV, ci de cele mai multe ori înfloresc informațiile din cadrul său.

Nu puține au fost situațiile în care anumiți antreprenori nu au testat cunoștințele viitorilor angajați, iar mai apoi s-au trezit cu surprize. Pentru astfel de greșeli poți plăti cu imaginea business-ului tău sau chiar cu bani.

Faptul că oamenii obișnuiesc să mintă din ce în ce mai mult în CV-urile de angajare ne-a forțat să dezvoltăm serviciul de verificare a CV-urilor. Noi analizăm în detaliu și cele mai mici informații expuse acolo de către cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Ne dorim să nu cazi într-o capcană și să îți pui business-ul în pericol.

Își doresc românii să avanseze la locul de muncă?

Un antreprenor cu înclinații spre inovație le va oferi mereu angajaților posibilitatea de a avansa. Însă, își doresc angajații cu adevărat să avanseze? Atunci când motivație există, atât financiară, cât și de imagine, cu siguranță dorința de avansare va apărea.

Atenție însă! Avansarea atrage de la sine de cele mai multe ori și o serie nouă de responsabilități, în unele cazuri mai complexe. Fă-i acest lucru cunoscut angajatului tău pentru a nu avea surprize pe viitor. Acolo unde există și potență financiară, nu ezita să îți răsplătești angajatul cu fiecare ocazie. Să fim serioși, cu toții muncim pentru bani, iar o parte în plus, oricât de mică ar fi, poate face diferența.

Ce își dorește angajatul român de la locul de muncă?

În momentul în care consideri că îți cunoști destul de bine angajatul, atunci încep să apară de obicei surprize în ceea ce îl privește. Fă tu primul pas, inițiază tu conversații cu acesta pe tema confortului pe care îl resimte la locul de muncă.

În foarte multe cazuri, angajatul nu se simte bine la locul de muncă, iar motivele sunt diverse aici, de la bani și până la colectiv. De asemenea, de foarte multe ori refuză să își expună această problemă, iar de aici atrage neproductivitatea și lipsa pasiunii atunci când muncește. Fii un angajator responsabil – noi te putem ajuta cu serviciile de verificare a CV-urilor angajaților, dar și cu serviciul de verificare a conduitei acestora. Găsești lista de servicii aici.

Articole Similare